Ismét búcsúzott négy énekes

Képek - Már csak Chuck Norris hiányzott a Voice színpadáról

Megint megsínylették a Mesterek, hogy nekik kell a saját versenyzőik közül valakire kimondaniuk a végső ítéletet, ám a szabályok alól még a látványosan szenvedő Caramel sem bújhatott ki.

Voice - 2. élő adás képgaléria

2012.12.29 13:29ma.hu

Ahogy az első élő show-ban, úgy másodszorra is 12 versenyző állt a Voice színpadára, de ahogy az első élő show-ban, ezúttal is csak nyolcan juthattak tovább a következő fordulóba. Az azonos mesterhez tartozó énekesek egymást követően mutatták be, mit tanultak a még előre felvett párbajok óta, a 3-3 versenyző közül a szabályok értelmében a legtöbb nézői szavazatot összegyűjtők automatikusan továbbjutottak, míg a másik kettő közül a mesterüknek kellett dönteni.

A sort Malek Andi énekesei kezdték, közülük is Bakonyi Zsolt lépett elsőként színpadra. A When I get you alone című szám azonban a mestereket nem győzte meg, csupán Andi próbálta menteni azzal a helyzetet, hogy egy élő show-t nem könnyű elkezdeni, neki mégis remekül sikerült. Mező Misi sokallta a színpadias elemeket a produkcióban, olyan érzése volt, mintha egy olyan főszereplőt látna egy darabban, aki elkésett az előadásról, ezért csak belökték a színpadra, de képtelen megtalálni a helyét, ráadásul még hamis hangok is becsúsztak helyenként. Caramel is a bizonytalanságot kifogásolta, míg Somló azt a koreográfiát dicsérte, amiről kiderült, hogy az egyetlen olyan tényező, amihez a versenyzőnek nem sok köze volt.

Schrott Péter nem okozott nagy meglepetést azzal együtt sem, hogy teljesítményét csak dicsérni tudták mind a négyen, a rocker ugyanis a már tőle szinte megszokott lírai stílust hozta egy Aerosmith-szám formájában. Az I don't wanna miss a thing című szám a Mesterek elmondása szerint méltó volt a legnagyobbakhoz is, hisz a technikájában nehéz számot kevesen tudják igazán jól előadni. Csak Caramel és Somló Tamás fűzött apró kritikát az értékelésébe, előbbi a "nagy durranást" hiányolta a szám végéről, míg utóbbinak az énekes statikus beállása szúrta túlzottan a szemét.

A tehetségkutatóktól megszokott sorból jócskán kilógott Torzsa Gabi száma, aki a közönség többségének Palya Beát, Caramelnek viszont az épp húslevest főző édesanyját idézte meg a Thicki, thicki című számmal - és persze Misi is csak dicsérni tudta, hogy egy igazi cigánydalt állított a lány színpadra. Somló meg is jegyezte, hogy a Voice színpadára tényleg minden stílus felfér, Andi pedig a próbák alatt jobban megismert lányról annyit mondott: képes arra, hogy szürke kisegérből sassá változzon.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Somló Tamás versenyzői is kitettek magukért, Husnullina Regina egy Alicia Keys-számmal nyitotta a mester hármasát. A Girl on fire című számban saját magát kísérte zongorán, amivel ha lehetséges, még jobban elvarázsolta az amúgy is elfogult mestereket, sőt, még a korábban kissé szkeptikus Malek Andi is elismerését fejezte ki. Caramelnek olyan érzése volt, mintha Regina jóvoltából most mindenki együtt ünnepelte volna, hogy elmaradt a múlt héten a világvége, Misi meg csak azért nem vallott szerelmet, mert furán nézett volna ki, miközben felesége van.

Kriszta Réka Piroska egy merész átdolgozással érkezett, Majka Belehalok című slágeréhez nagy bátorság volt hozzányúlni, de a mesterek elismeréssel szóltak a végeredményről. Caramel kiemelte, hogy mennyire tele volt az előadás szenvedéllyel és stílussal, Malek Andi pedig azt hangsúlyozta, hogy tanítványa bebizonyította az összes "beszélő művésznek" - köztük Majkának -, hogy egy nő is nagyszerűen és hitelesen el tudja mesélni a rapben rejlő igazságokat.

Szintén feldolgozással lépett színpadra Weisz Viktor, ő a neotonos Jakab György szerzeményét, az Emlékül című számot énekelte. "A nép gyermeke vagy!" - kezdte értékelését Mező Misi, azonban az úgynevezett vibrátókat nem szerette a szám közben, mint ahogyan Malek Andit se nyűgözte le a sok rezegtetés. Ugyanakkor nem tudott szó nélkül elmenni amellett, hogy az énekes mindig megtölti a teret, márpedig azt csak szívvel és lélekkel lehet.

A harmadik blokkot, Mező Misi versenyzőinek bemutatkozását Pál Dénes kezdte meg, akiről még színpadra lépése előtt, a bemutatkozó kisfilmből kiderült, hogy a párbaj óta sem tudta igazán túltenni magát azon, hogy miatta - pontosabban mellőle - esett ki Agárdi Szilvi. Barátságuk azonban azóta is töretlen és az aliglátó lány rengeteg támogatást és erőt nyújtott neki a felkészülésben, Dénes pedig bevallotta, hogy úgy akar énekelni, hogy azzal bebizonyítsa, nem volt értelmetlen Szilvi kigolyózása.

A bizonyítás sikerült is: letisztult, egyszerű, maníroktól mentes előadása közben azt is megmutatta, hogy nem feltétlenül kell őt betuszkolni a "dörmögő énekes" skatulyába, sőt, Somló kimondta, hogy szerinte ezzel a hanggal akár a verseny legvégéig is eljuthat. Misi úgy summázta a kritikákat, hogy a Je sois le memme című, francia nyelvű dallal bizonyára sok nőnek törte össze most a szívét, de ez nagyon is jó.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Pákai Petrának már kevésbé jött össze az előre eltervezett villantás, mindössze annyi maradt meg belőle, hogy már súrolta a 18-as karikát, de Britney Spears első slágere, a Hit me baby a nyomába sem ért az eredeti előadó erotikájának. "Picit paródiának tűnt" - vélte Caramel, Andi meg egyenesen sajnálni kezdte a gombóc alkatú lányt, szerinte nagyon rosszul érezhette magát a "ropogós táncoslányok" között. Petra ezt cáfolta, de az erőt már nem tudta utólag belecsempészni a kifejezetten lagymatagra sikeredett előadásába.

Még kevésbé hízelgő kritikát kellett zsebre tennie Bűdi Szilárdnak, aki ezúttal nagy fába vágta a fejszéjét, Robbie Williams Come undone című számával próbálta meghódítani a nézőket és a mestereket, de egyelőre úgy tűnt, hogy önbizalma nagyobb, mint a hangja, szerinte az egyetlen lényeges különbség közte és Robbie Williams között a bankszámla vastagsága. Andi megkérdőjelezte azt is, hogy vajon elég jó-e a hangja a továbbjutáshoz, Somló és Caramel viszont még bízik abban, hogy ha visszatér az ő igazi stílusához, a blueshoz, akkor talán újra élvezhető lesz az előadása.

Utolsóként Caramel három versenyzője mutatta meg, mit tanult az elmúlt hetekben, a mester Gájer Bálinttal indított, aki swingre ültette át Michael Jackson Black or white-ját. A mestereket többé-kevésbé elvarázsolta a produkció, Mező Misi szerint bármihez nyúl az énekes, az arannyá változik, és elismerését kifejezendő még a székéből is felállt, hogy kezet fogva gratuláljon Bálintnak. Somló bevallotta, hogy kíváncsi lenne egyszer, vajon hogyan énekelhet a fiatal férfi funkyt, Andi pedig azt panaszolta, hogy a tökéletessége ellenére valami mégis hiányzott számára. Caramel ígéretet tett rá, hogy ha lesz lehetőségük, akkor a későbbiekben más stílusokba is belekóstolnak majd.

Karai Anna produkciója váltotta ki talán a legtöbb indulatot az este folyamán, ám ezúttal nem a jellegzetes hörgős hangjával akasztotta ki a mestereket, hanem a System of a Down együttes Chop Suey című szám köré kerített látványelemekkel. A szám közben ugyanis Mező Misi nem tudta eldönteni, hogy énekversenyen van, vagy egy showműsorba csöppent, az erőteljes kiegészítők közepette már-már a tankokat és a MIG-eket várta felbukkanni, és azon se lepődött volna meg, ha a színpadra egy kötélen maga Chuck Norris ereszkedik le.

Andinak és Somlónak mindazonáltal tetszett a kavalkád, Caramel pedig azzal magyarázta a katonás körítést, hogy az egész szám olyan volt, mint valami invázió, és hiába volt egy csomó látványos rész, mégis csak Annára tudott koncentrálni, ami elég jól mutatja a teljesítményét.

Fotó: TV2 (A galériához KATT a képre!)


Az invázió elmaradt, de látványban legalább ugyanakkorát villantott az utolsóként versenybe szálló Henderson Dávid, akit a Backstreet Boys Incomplete című slágerének első refrénjénél egy kötéllel váratlanul a színpad fölé emeltek, és végig ott is maradt, úgy énekelte el a számát. A fiatal versenyzőnél annak ellenére nem voltak számottevő hibák, hogy ebben a helyzetben - fellógatva, stabil alátámasztás nélkül - még a legprofibb előadóknak is kihívás énekelniük, bár Misi remélte, hogy azért két lábbal is tud a földön állni. Somló szerint viszont egyáltalán nem szállt el, és Andi is a hangjából szóló minőséget dicsérte, azzal együtt, hogy jelezte: szeretné, ha kevésbé tragikus számot is hallana tőle, és magyarul.

Az utolsó szám után nem sokkal egymás után zárták le és összesítették mesterenként a versenyzőkre leadható szavazatokat, a fellépés sorrendjének megfelelően először Malek Andi három énekese fölött kellett ítéletet hirdetni. A közönség Schrott Pétert juttatta tovább, a másik két - mellesleg betegen éneklő - versenyző közül Andi végül Torzsa Gabi nevét mondta ki.

Néhány perccel később a Somló-tanítványokra sem lehetett már tovább szavazni, a közönség itt Weisz Viktornak szavazott bizalmat, saját mesterük pedig hosszas gondolkodás után úgy döntött, Reginát viszi magával - a zongorájával együtt. Mező Misi nem tipródott sokáig, számára egyértelműbbnek tűnt a helyzet, miután kiderült, hogy a közönség által továbbjuttatott Pál Dénes után kik közül kell választania. Az erőtlen előadást nyújtó Petra ellenében Misi Bűdi Szilárdnak adott egy újabb esélyt.

Végül a Caramel-versenyzők is megmérettettek, a közönségszavazatok alapján Henderson Dávid elsöprő fölénnyel jutott tovább, ám Caramel teljesen kiborult, hogy hogyan válasszon Karai Anna és Gájer Bálint között. Bár szeretett volna időt kérni, az élő adás erre nem adott lehetőséget, így jobb híján csak odasétált a két énekeshez és mélyen a szemükbe nézve próbált kiolvasni belőlük valami segítő jelet, de bevallotta, hogy hiába. Végül nagy kínlódások közepette Bálint mellett tette le a voksát.

A jövő héten már mind a 16, még versenyben maradt énekes a színpadra lép, akkor is csoportokban mutatják be tudásukat, de akkor a közönség 2-2 versenyzőt juttathat majd tovább, és a saját mester dönti el, hogy a két legkevesebb szavazatot gyűjtő énekes közül ki lesz a 3., aki őt képviselheti a további fordulókban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.