Újabb négy versenyző búcsúzott

Képek - Amikor már a Voice-ban is csillagok születnek...

Feszített menet várt a Voice 3. élő adásának nézőire és mestereire egyaránt: ezen az estén összesen 16-an léptek színpadra, igaz, a végén megint néggyel apadt a létszám.

Voice - 3. élő adás képgaléria

2013.01.05 10:59ma.hu

Viharos sebességgel csökken a Voice versenyzőinek száma, miután a 3. élő adásban is minden Mester egy-egy tanítványt veszített, így a 16 indulóból az est végére már csak 12-en maradtak. A kiválasztás annyiban hasonlított az első két élő fordulóhoz, hogy minden mester egy-egy saját versenyzőjétől búcsúzott, és abban is, hogy a kiesők személye kizárólag a saját mester döntésén múlott, ugyanakkor apró eltérést jelentett, hogy a nézői szavazatoknak köszönhetően csapatonként ketten lélegezhettek fel kapásból az eredményhirdetéskor.

A versenyzők ezúttal nem csapatonként, hanem "keveredve" álltak színpadra, a hangulatot Czerovszky Heni alapozta meg Madonna Vogue című számával. Az énekesnőnek meggyűlt a baja a magassarkú cipővel és amitől előre félt, az kis híján be is következett: megbotlott és csak nehezen sikerült megtartania az egyensúlyát. Ez a kis baki azonban épp elég volt, hogy az éneklésből is kizökkenjen, és Madonnához képest kifejezetten visszafogottan, jókislányosan adta elő a számot. Mestere, Somló Tamás azonban úgy érezte, még így is remek teljesítményt nyújtott, a sorsa pedig innen kezdve a nézők kezében volt.

A vietnámi Nguyen Anh Quan egy Emeli Sande-dallal szállt be a versenybe, ami Malek Andit is őszintén meglepte: korábban azt gondolta, a furcsa hangú fiúnak nem igazán van helye ebben a mezőnyben. A hétről hétre bemutatott fejlődés előtt azonban kénytelen volt meghajolni, és ugyanezt mondta el az énekes saját Mestere, Caramel is, hozzátéve, hogy rendkívül büszke rá és a nyújtott teljesítményére.

Malek Andi csapatából Schrott Péter lépett elsőként a közönség elé, és lenyűgözte Caramelt, ahogyan a What do you want from me című Adam Lambert-számba is képes volt azt a bizonyos old school rockot belecsempészni, ami annyira jellemző a stílusára. "Tanúi vagyunk egy csillag születésének!" - lelkendezett az ifjú rocker saját mentora is, ám ezt gyorsan lehűtötte a műsorvezető, mondván, az egy másik műsor.

Quanhoz hasonlóan Berkes Olivér is egy eredetileg női előadó által sikerre vitt számot hozott, mégpedig Beyoncétól a Love on topot, amire mestere, Somló Tamás csak annyit mondott: igazi érték vagy, Mező Misi pedig arra hívta fel a figyelmét, hogy higgye már el végre magáról, hogy jó pasi. A dal előadása közben ugyanis hiába illegették magukat csinosabbnál csinosabb lányok a színpadon, Olivérnek szó szerint rémület látszott az arcán, mintha megijedt volna a sikertől.

Bűdi Szilárd (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


"Móni kemény és férfias jelenség, de az, amit ma csinált, törékeny és nőies volt" - ismerte el Malek Andi Veres Mónika teljesítményét, persze csak azután, hogy sikerült a közönség ovációjától megszólalnia. A Mező Misi csapatához tartozó lány a Korál Maradj velem című számát adta elő, és közben szó szerint egy pisszenést sem lehetett hallani a stúdióban. A hangulatot jól jellemzi, hogy még Misi is, aki pedig egész héten hallhatta a felkészülés közben a számot, ráadásul megfogadta, hogy nem fog többet sírni a műsorban, könnyes szemmel ülte végig az előadást.

Szerencsére Bűdi Szilárd gyorsan visszarántotta az érzékenység világából a közönséget, Joe Cocker You can leave your hat on című száma nagyon is földi dolgokról szól, előadni pedig olyannyira jól sikerült a pimaszságáról ismert énekesnek, hogy Caramel végre őszinte elismeréssel köszöntötte a műsorban: "végre megérkeztél!" - mondta. "Pont annyira voltál ripacs, férfias és szexi, amennyit ez a dal megkövetel" - fejelte meg Misi.

Kevésbé volt elégedett Schwartz Dávid előadása után, ám nem az énekes teljesítményét, sokkal inkább a mesterét kritizálta, Andi ugyanis dívát akart faragni Dávidból, ami Misi szerint óriási hiba volt, mert ő igazából egy ízig-vérig tökös pasi. "Ez olyan Boy George-osra sikerült" - vélekedett, miután Dávid a tőle megszokott virtuóz sokszínűséggel előadta az eurovíziós Euforia című Loreen-számot. Egyúttal megpróbált kicsikarni egy ígéretet Anditól, hogy legközelebb egy olyan számot ad Dávidnak, amit eredetileg is férfinak írtak, de a mester csak annyit mondott, ezt bízzák rá, majd ő eldönti.

Husnullina Regina csitította le a kedélyeket, ami nem csoda: Dido Thank you című számát annyi nőies bájjal adta elő, hogy nem is lehetett volna belekötni. Mező Misi, bár ezúttal nem kapott szót, bevallotta, hogy ha egyszer lánya születne, biztosan ilyen példaképet állítana elé, mint Regina, nem a szokásos tinisztárokat, Somló pedig úgy fogalmazott: "van benne valami naturál, tiszta, bio", és a belőle érkező hatások nagyon fontosak.

Henderson Dávid a múlt heti produkciója után sem szállt el, amit jól bizonyított Ne-Yo So sick című számával. Somló előkapta a lányától elkobzott furulyát és a Magyar népmesék dallamával illusztrálta, hogy nekünk nem Nils Holgerson nevű mesehősünk van, hanem Henderson Dávid, a saját mester, Caramel viszont ezúttal nem jutott szóhoz, a rátörő köhögés közepette csak annyit tudott kipréselni magából, hogy "nagyon jó volt!"

Husnullina Regina (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Felrobbantotta a stúdiót Weisz Viktor, igaz, nem volt túl nehéz dolga, az Illés zenekar Little Richard énekel című számával borítékolni lehetett a sikert. A dalt tulajdonképp nem is kellett nagyon dicsérni, az ismételten soron kívül belekotyogó Mező Misi inkább csak azt kérdezte, hogy sajátja-e a cipő, ami a lábán volt, vagy egy vérbeli rockabilly-fazontól kapta kölcsön, aki telerakta tánccal. Viktor bevallotta, hogy kölcsöncipő, de vissza már nem adja, mert ő is megszerette.

Az ikerlányok produkciója előtt némi kavarodás alakult ki a bejátszások közt, de ez nem zavarta meg sem Szécsi Böbét, aki Rihanna We found love című számával lépett színpadra, sem pedig nővérét, Szécsi Sacit, aki a Hair nyitódalát, az Aquariust adta elő. A mesterek azonban nem voltak egyformán elégedettek a lányokkal: míg Böbét dicsérték, Sacit elsősorban Andi húzta le, aki a lány fiatal korának tudta be, hogy egyáltalán nem érezte át a dal jelentőségét, és szó szerint faarccal énekelte végig a számot. "Sokkal több töltés kell ebbe, több tartalommal kell énekelni! Nem lehet ennyire távol maradni tőle!" - intette Sacit, akit mestere, Somló azzal védett meg, hogy 16 évesen valóban nem élte át a '60-as évek történéseit, de azért "érik a gyümölcs".

Mező Misi utolsó versenyzője ezen az estén Pál Dénes volt, aki mellett - mint megtudtuk - már nem állt ott egykori vetélytársa, Agárdi Szilvi. A bimbózó kapcsolat végét a dörmögő hangú fiú a Quimby Most múlik pontosan című számával énekelte ki magából, a mesterek nagy büszkeségére, hisz mint mondták, ezt a dalt már annyian és annyiféleképp előadták már, hogy nehéz újat mutatni benne, de neki mégis sikerült.

Torzsa Gabi produkciója közben sem sok láb pihent nyugodtan a székek alatt, a Hungária együttestől a Tranzisztorkor hajnalán című szám mindenkiből kihozza a boogie-t. Mező Misi csak a levegőt és az állóképességet hiányolta, de ettől függetlenül elismerte a lány teljesítményét, Andi pedig csak annyit fűzött hozzá, hogy igazi művésznőt láthattunk a színpadon, aki előtt nagy jövő áll - de csak ha maga is elhiszi végre.

Somló Tamás Schwartz Dávid sáljában (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre)


A Caramel-csapat Gájer Bálinttal búcsúzott a nézőktől, aki az Oasis együttes Wanderwall című számát dolgozta át swingre, Somló nem is tudta szó nélkül hagyni, hogy mennyire el tudja repíteni a swing korába és mennyire az ő világa ez a zenei stílus. Bár ő szívesen hallgatna tőle például Take Thatet is, Caramel ezt határozottan elutasította. Mint mondta, Bálint ebben a stílusban tökéletes, miért kellene neki mást adni?

Végül Nádor Dávid mutathatta meg, milyen az, amikor George Michaelt énekel, teljesítményét azonban jelentősen rontotta, hogy végig az otthon betegeskedő kislánya járt a fejében, így persze a Freedom sem volt annyira szabad, mint kellett volna. Mező Misi meg is jegyezte, hogy mintha kissé görcsös lett volna az a szabadság, a táncosokban sokkal jobban érezte, de véleményével egyedül maradt, mestertársai szerint nagyon is természetesen mozgott és énekelt.

Ezt a nézők is így gondolták, mert a nem sokkal később lezárult szavazás eredményeképp Andi csapatából elsőként Nádor Dávid nevét mondta ki Szabó Kimmel Tamás műsorvezető, közvetlen utána pedig Schwartz Dávid is megnyugodhatott. A maradék két versenyző közül Andinak kellett választania, aki elöljáróban elmondta, hogy becsüli és tiszteli mindkettejük munkáját és az alázatot, majd úgy döntött, Schrott Pétert viszi tovább - az első kieső tehát Torzsa Gabi lett.

Somló csapatából a közönség Husnullina Reginának és Weisz Viktornak szavazott bizalmat, a mester hosszan hezitált a megmaradt két lány közt, majd sokaknak meglepetést okozva úgy döntött, Szécsi Sacit viszi tovább a profinak számító Czerovszky Heni helyett.

A harmadik csapat Mező Misié volt, ahol megszülettek az eredmények, itt a közönség jóvoltából Veres Mónika és Pál Dénes jutott tovább. Misi nem volt könnyű helyzetben, de végül azt mondta, Szécsi Böbe napról napra jobban meglepi őt, ezért ikertestvéréhez hasonlóan ő is színpadra állhat a jövő héten, míg Bűdi Szilárd búcsúzott a versenytől.

Végül Caramel csapata került sorra, ahol egyenes ágon Berkes Olivér és Henderson Dávid jutott tovább, a mester pedig úgy döntött, magyarázkodás helyett gyorsan fog dönteni, igaz, a helyzet neki sem volt egyszerű. Bár Quan egészen egyedi hangszínével kápráztatta el a mestereket már a válogatón is, nem lehetett kérdés, hogy Gájer Bálinttal szemben nincs sok esélye.

A jövő héttől ismét 3-3 versenyző áll színpadra minden mester csapatából, a szavazás pedig az előző két héthez hasonlóan fog zajlani: a nézők egy versenyzőt juttathatnak tovább csapatonként, míg a másik kettő közül a saját mesterük választ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.