Pál Dénes szinte a semmiből jött és győzött

Képek - A legkisebb királyfi vitte a Voice fődíját

Néhány hónappal ezelőtt a miskolci fiú, Pál Dénes szinte a semmiből tűnt fel, a sok rutinos, zenei pályán már több tapasztalatot szerzett vetélytársaival ellentétben szinte észrevétlen maradt. Aztán egyszercsak megnyerte az egész Voice-ot.

Pál Dénes útja a Voice-ban képgaléria

2013.01.26 11:03ma.hu

Amikor néhány hónappal ezelőtt a Mesterek háta mögött felzendült Pál Dénes hangja, a négy zenész alig akart hinni a fülének, sőt, a 21 éves miskolci fiú későbbi mestere bevallotta, eleinte olyan érzése volt, mintha nem is emberből, hanem egy robotból jönne az az elképesztően mély hang. Mező Misi után kis idővel Somló Tamás is bizalmat szavazott a fiatalembernek, aki végül Misit választotta mesterének, de a másik két ítész nem titkolta: bár tetszett nekik a produkció, attól félnek, nem lesz még egy olyan szám, ami ezzel a hanggal jól szól.

De lett, és Misivel közösen hétről hétre megtalálták azokat a számokat, amelyek tökéletesen passzoltak Dénes valóban különleges, egyedi hangszínéhez. Ő pedig hétről hétre egyre több szavazót állított maga mellé, mígnem január utolsó péntekére ott találta magát a Voice színpadán a fináléban, ahol csapatán belül mindenképp győztesnek mondhatta magát, a kérdés már csak az volt, vajon a másik három Mester legjobbjaival szemben is képes-e győzni.

A döntőben minden versenyző háromszor állt színpadra, mestereik azonban ezúttal már tényleg csak véleményezhettek, de szavuk az eredmény szempontjából vajmi keveset számított, legfeljebb a szavazók egy kis részét tudták átbillenteni egyik vagy másik énekes oldalára. Aki ugyanis szavazni akart, az minden valószínűség szerint nemhogy az utolsó adás kezdetére, de már napokkal korábban eldöntötte, melyik kódot fogja beütni a telefonon és melyik nevet fogja elküldeni SMS-ben.

Ettől függetlenül a show-nak mennie kellett, az énekesek pedig becsülettel, a tőlük telhető legjobb teljesítményt nyújtva előadták három-három versenyzámukat. Elsőként mindannyian egy meghívott sztárvendéggel közösen adtak elő duetteket, az estét Gájer Bálint nyitotta meg, Dukai Reginával az Ain't no mountain high enough című számot adták elő. Bálint mestere, Caramel szerint kifejezetten jó hatással volt egymásra a két elóadó, Mező Misi pedig megállapította, hogy a többnyire inkább modellként, a külsejével hódító Regina nemcsak gyönyörű, de nagyszerűen énekel, Bálinttal pedig kiegészítették egymást a színpadon mind külsőleg, mind hangban.

Weisz Viktor partnere Szulák Andrea volt, akivel Katona Klári egyik örökzöldjét, a Nagy találkozást adták elő. A mesterek szerint ez a bizonyos nagy találkozás a színpadon is megtörtént, Somló pedig dicsérte a hangulatot, amit a dallal teremtettek.

Mező Misi és Pál Dénes (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


A sort Nádor Dávid folytatta, Bangó Margittal együtt adta elő az énekesnő Bomba című számát, a hangulatot ezzel olyannyira felpörgették, hogy a backstage-ben drukkoló egykori versenyzőtársak még hosszú percekkel később is boldogan dalolták a refrént. Misi felállva tapsolt a párosnak, és nem titkolta, hogy tisztelete különösképp az általa istennőként tisztelt Bangó Margitnak szól, Malek Andi pedig úgy fogalmazott tanítványa produkciója után: "Margit felgyújtotta ezt a gyereket, és ő lángol."

Végül Pál Dénes álma is teljesült azzal, hogy miután éveken keresztül álmodozott arról egy kicsiny musicalstúdió tagjaként, hogy egyszer híres musicalénekes válik belőle, most a műfaj egyik legelismertebb képviselőjével, Szinetár Dórával állhatott együtt színpadra. Igaz, nem valamelyik híres darabból adtak elő dalt, hanem a Color együttes Féltelek című számával varázsolták el a közönséget és a mestereket, de az élmény így is vitathatatlan.

Csupán Caramel méltatlankodott, egyrészt még mindig nem találta meg Dénesben azt, amivel a szívéig hatolt volna, másrészt pedig újfent nem hagyta szó nélkül a fiú szemében rejlő varázst, nem titkolva véleményét, miszerint ezzel a tekintettel is rengeteg szavazatot szerzett. Misi megvédte tanítványát, szerinte teljesen mindegy, mi van a szemében, mert ami a torkában van, az csodálatos.

A duettkörök után egy-egy szóló számmal léptek színpadra a versenyzők, ezúttal Weisz Viktor kezdte a szakaszt. Nem volt könnyű dolga: miközben Heinz Gábor "Biga" slágerét, a Learning to let go című számot adta elő, a szerző a Voice zenekarának tagjaként alig néhány méterre állt tőle, ami számos kezdő zenészt frusztrálhatott volna. Viktornak sem sikerült kivívnia a mesterek maradéktalan elismerését, Mező Misi kicsit keményen is fogalmazott, amikor azt mondta, az volt a legjobb, amikor vége lett a számnak. "Ez nem azt jelenti, hogy rossz volt, csak az eredeti jobb" - próbálta menteni a helyzetet.

Azzal a véleményével Caramel is egyetértett, hogy kár volt egy idegen nyelvű számot adni neki, főleg hogy a versenyben ezt az egy alkalmat leszámítva mindvégig csak magyarul énekelt. Somló viszont üdvözölte, hogy sikerült átlépnie a korlátait, és a tőle már megszokott stílusban hozzáfűzte, hogy Weisz Viktorból most Heinz Viktor lett.

Gájer Bálint és Caramel (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Gájer Bálint a kezdeti swinges vonalat a jelek szerint végleg maga mögött hagyta, a versenyben legalábbis mindenképp, és egy merész húzással a britek talán legnagyobb fenegyerekének, Robbie Williamsnek a legújabb slágerét adta elő. A Candy viszont sem Malek Andi, sem Somló számára nem volt elég meggyőző, Andi szerint a sok táncos nem tett jót Bálintnak, mert csak elvonták róla a figyelmet, Somló pedig annyit fűzött hozzá: vagy át kellene operáltatnia magát, vagy jobban kellene táncolnia. Caramel viszont hangsúlyozta, hogy végre a humoros oldaláról is bemutatkozott a versenyzője, amit eddig a közönség nem igazán láthatott és zárszóként bevallotta: megtiszteltetésnek érzi, hogy Bálinttal dolgozhatott.

Nádor Dávid Phil Collins számával folytatta a versenyt, és bár erről nyilván nem esett szó a TV2 élő közvetítésében, sokaknak ismerősen csenghetett az énekes szájából az Against All Odds című szám. Nem véletlenül: pontosan ez volt az a dal, amivel mintegy két és fél évvel ezelőtt a másik csatornán, egy másik versenyben lenyűgözte a Mentorokat és még további két fordulóban bizonyíthatott az X-Faktorban. Akkor és ott a Mentorok Házából már nem jutott az élő show-ba, itt viszont egészen a döntőig vitte a lendület, egyfajta fricska volt ez a szám a fináléban előadva.

Ráadásul egy extra betéttel is készült Dávid: a végére nemcsak azt mutatta meg, hogy hányféle stílus áll neki jól, de a dobok közé penderülve hangszeres tudásáról is számot adott, amivel Somlót azonnal levette a lábáról, Andi pedig az utolsó szó jogán azt mondta, Dávid volt az, akiért sosem izgult, mert benne mindig vakon bízhatott, hogy tökéletesen megcsinálja a feladatát.

Végül Pál Dénes szólóprodukciója következett, amiben egy váratlan fordulattal olyan poént sütött el, amire még saját mestere sem számított, Misinek elmondása szerint sejtése sem volt arról, mire készül a fiú. Az énekest annyit piszkálták már a szemei miatt, hogy amikor Tom Jones It's not unusual című számával megjelent a színpadon, tekintetét egy hatalmas sötét napszemüveg takarta el. A geg extrán ütött Andi számára, aki a versenyzőjével, Nádor Dáviddal nem sokkal korábban még épp azon morfondírozott, hogy jelentősen javulnának az ellenfelek esélyei, ha Dénesnek sikerülne nagy hirtelen egy napszemüveg-szponzort találni.

A frappáns megoldás nagy derültséget okozott a mesterek körében, de a dalban sem találtak kivetnivalót, Andi szerint most kellene kezdenie az egész versenyt, mert ez volt az a szint, amit mindig is szeretett volna hallani, és végre Caramel is megkapta azt a megfogalmazhatatlan pluszt, amire végig várt.

Nádor Dávid (Fotó: TV2 - A galériához KATT a képre!)


Végül a mesterduettek ideje is elérkezett, minden versenyző a saját tanítójával közösen adott elő egy-egy dalt, hárman a mesterük saját számával léptek fel, Malek Andi pedig egy Diana Ross - Lionel Richie duettet, az Endless Love című számot adta elő Nádor Dáviddal. Weisz Viktor és Somló az Annyi mindent nem szerettem még című LGT-slágerrel ösztönözte tapsra a közönséget, Pál Dénes sem találhatott volna jobb dalt Mező Misivel, mint a Vidéki sanzon című Magna Cum Laude-slágert, végül Gájer Bálint Caramellel az énekes legfrissebb dalát, a Jelenést adta elő.

A szavazás lezárásáig a nézőket a hamarosan három koncertet adó LGT szórakoztatta, majd kiderült, hogy mely versenyzők állnak fej fej mellett és ki az az egy, aki egymaga a szavazatok több mint felét megszerezte. A 4. helyen, 11%-kal Weisz Viktor végzett, három százalékkal előzte őt meg Nádor Dávid, a 20 és az 55 százalék közül pedig előbbi Gájer Bálintnak, utóbbi Pál Dénesnek jutott, aki ezzel megnyerte az első magyarországi Voice versenyét.

Pihenni azonban egy darabig még biztosan nem lesz ideje, nemcsak azért, mert győztesként várhatóan szétszedik őt a különböző programszervezők, hanem azért sem, mert már gőzerővel készül a jövő heti megmérettetésre A Dal című versenyben, ami a májusban Malmőben megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztivál hazai elődöntője lesz. A mély hangú fiú ezen egykori párbajellenfelével, Agárdi Szilvivel indult el és jutott be a legjobb 30 közé, közös számuk címe Szíveddel láss.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.