Olaj szállításban fontos volt a kikötő

Az orosz légierő teljesen lerombolta a grúz Poti kikötőjét

Az orosz légierő teljesen lerombolta a grúziai Poti kikötőjét, amely kulcsfontosságú a kaszpi-tengeri olaj szállítása szempontjából - erősítette meg szombaton közleményében a grúz külügyminisztérium.

2008.08.09 09:06MTI

Poti kikötője a Baku-Szupsza kőolajvezeték, valamint Szupsza olajkikötő közelében fekszik. A grúz külügyi tárca szerint ez az agresszív cselekmény kimeríti a háborús helyzetekre vonatkozó összes nemzetközi egyezmény megsértését. 

Két orosz harci gép grúz tüzérségi állásokat bombázott szombaton a grúz Gori településtől tíz kilométerre északra - közölte a Reuters brit hírügynökség tudósítója. Gori település 50 kilométerre fekszik Dél-Oszétia fővárosától, Chinvalitól, ahol a grúz erők és az orosz támogatást élvező szakadárok harcban állnak. Goriban van a térségbeli fő grúz katonai támaszpont.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.