A déloszétok és az oroszok tagadják

Tbiliszi bejelentés szerint a grúz csapatok elfoglalták Chinvalit

A grúz alakulatok ellenőrzésük alá vonták a szakadár déloszét terület központi városát, Chinvalit - jelentette be pénteken a grúz kormány.

2008.08.08 17:05MTI

Temur Jakobasvili grúz újraegyesítési miniszter úgy fogalmazott, hogy "a grúz erők elfoglalták Chinvalit pénteki offenzívájukban". Déloszét vezetők ezzel csaknem egyidejűleg azt közölték, hogy a csapataik tartják állásaikat, és Chinvali továbbra is déloszét ellenőrzés alatt áll. 

Az orosz szárazföldi erők főparancsnokságának szóvivője szerint heves harcok dúlnak még Chinvali területén. Mint mondta, a grúz erők közvetlen irányzással, harckocsik toronylövegeiből és gránátvetőkkel lövik az orosz békefenntartó katonák elhelyezési körleteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.