Repülés

Dreamliner: ismét műszaki hiba, Airbus A320: viharos földet érés

A LOT két repülőt küldött Izlandra az utasok mielőbbi hazajuttatására. A műszaki szakemberek is azonnal a szigetországba utaztak, hogy megjavítsák a meghibásodott alkatrészt.

2013.09.30 07:09MTI
Fotó: MTI

Kénytelen volt Izlandon megszakítani útját vasárnap egy Torontóból Varsóba tartó Boeing 787 Dreamliner típusú repülőgép, miután meghibásodott az egyik antennája.

A lengyel LOT légitársaság repülőjének az a jeladója romlott el, amelynek segítségével a gépet a légtérben egyértelműen azonosítani tudják. A társaság egy szóvivőjének közlése szerint a gép azért volt kénytelen leszállni Keflavík repülőterén, mert a norvég hatóságok nem adtak számára átrepülési engedélyt.

A LOT két repülőt küldött Izlandra az utasok mielőbbi hazajuttatására. A műszaki szakemberek is azonnal a szigetországba utaztak, hogy megjavítsák a meghibásodott alkatrészt - tette hozzá a szóvivő.

A 2011-ben forgalomba állított Dreamliner a repülőgépipar egyik nagy reménységének számított, mert könnyebb, és jóval kevesebbet fogyaszt elődeinél. Üzembe helyezése óta azonban több ízben adódtak műszaki problémák. Ez év elején például a típus csaknem négy hónapig nem repülhetett, mert az akkumulátorok túlmelegedése két gépen elektromos tüzet okozott.

Leszállás közben megsérült egy Madridból érkező Airbus repülőgép Rómában vasárnap késő este, az utasoknak nem esett bajuk.

A repülőtéri hatóságok közlése szerint a 151 utast szállító, A320 típusú gép a körzetet sújtó viharban többször is megpróbált landolni. A pilóta végül úgy tudta letenni a gépet, hogy az a manőver közben az oldalára dőlt, és a karosszérián sérüléseket szenvedett. Az utasok közül senkinek nem esett baja.

Sajtóértesülések szerint a szakemberek a futóművet is vizsgálják, mert a leszállási kísérletek során az sem működött rendeltetésszerűen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.