A személyzetről még nincs információ

A Vörös-tengerbe zuhant egy amerikai katonai helikopter

Öt emberrel a fedélzetén, a legénység tagjai után még folyik a kutatás.

2013.09.22 20:25MTI

A szerencsétlenség érintettje a HSC-6 (Helicopter Sea Combat Squadron) helikopterszázad egyik MH-60S Knighthawk típusú helikoptere, amely az amerikai haditengerészet egyik legkorszerűbb, irányított rakétákkal felszerelt rombolóosztályához tartozó USS William P. Lawrence-en teljesített szolgálatot - olvasható a bahreini központú 5. flotta közleményében.

"A helikopter öttagú személyzetéről még nincs semmi információ" - közölte a haditengerészet, hozzátéve, hogy "a balesetet nem ellenséges tevékenység okozta".

A legénység utáni kutatásban repülőgépek és kisebb hajók is részt vesznek. A baleset oka még ismeretlen, azonban kivizsgálására nyomozás indul.

A USS William P. Lawrence romboló egyike a Vörös-tengeren tartózkodó USS Nimitz atommeghajtású repülőgép-hordozót kísérő öt hajónak, amelyek csak a parancsra várnak, ha esetleg szükség volna rájuk egy esetleges Szíria elleni katonai csapásnál.

A Nimitz eddig az Indiai-óceánon tartózkodott, néhány héttel ezelőtt vezényelték az Arab-tengerre. Az Indiai-óceánon felváltotta volna a Truman repülőgép-hordozó, de úgy döntött a katonai vezetés, hogy az is maradjon az Arab-tengeren, növelendő az amerikai jelenlétet a Perzsa-öböl térségében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.