Chinook Ch-47

Amerikai harci helikopterek tűntek fel Budapest egén

A különlegesen felszerelt kötelék szombaton sötétedés után érkezett Románia irányából Ferihegyre, és vasárnap a reggeli órákban hagyta el az országot nyugati irányban. A HM szerint a gépek nem gyakorlatot végeznek.

2013.09.22 10:49Havariapress
Forrás: youtube.com

Amerikai harcihelikopter-kötelék repült át a főváros felett vasárnap délelőtt.

A két darab kétrotoros Chinook Ch-47 tipusú helikoptert három Apache harcihelikopter kisérte. Aki a budai oldalon látta a kis magasságban, hatalmas zajjal érkező légi mostrumokat, azoknak feltűnt a Chinook oldalán lévő nem mindennapi, gömb alakú felderítő konténer. A különlegesen felszerelt kötelék szombaton sötétedés után érkezett Románia irányából Ferihegyre, és vasárnap a reggeli órákban hagyta el az országot nyugati irányban.

A HM sajtóirodájának tájékoztatása szerint a gépek bejelentett repülésen vesznek részt, nem gyakorlatot végeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.