Két embert ölt meg egy autón átrepülve

Repülőmedve gyilkolt Kanadában

A kanadai hatóságok közölték: agyonütötte egy terepjáró két utasát egy feketemedve, amely egy furcsa balesetben az első szélvédőn át vágódott be a haladó járműbe, majd a hátsó ablakon át kirepült belőle.

2011.06.08 19:06MTI

Az autóútra tévedt, csaknem 200 kilós állatot egy vele ütköző Pontiac Sunfire repítette fel a levegőbe, majd nekicsapódott egy szemben haladó Nissan Pathfinder szélvédőjének. Az üveg betört, és medve az autón átrepülve kivitte a hátsó ablakot is.
   
A Nissan terepjárót vezető 25 éves nő és egy mögötte ülő 40 éves férfi azonnal életét vesztette. Egy másik utas, egy 28 éves férfi, aki az "anyósülésben" utazott, csak könnyebb sérüléseket szenvedett. A medvét elütő Pontiac 23 éves férfi vezetője és 19 éves női utasa sértetlen maradt.
   
Az eddigi rendőrségi vizsgálatok szerint mindkét gépkocsivezető józan volt, és a két jármű feltehetően nem lépte át az útszakaszon megengedett, óránkénti 90 kilométeres sebességet.
   
A feketemedvéknél jelenleg párzási időszak van, és a hímek ilyenkor megszállottan keresik nőstényeket. A balesetet, amely Ottawától mintegy 40 kilométerre északnyugatra történt, a medve sem élte túl.
   
Az ontariói rendőrséget néhány évvel ezelőtt egy hasonló esethez riasztották, amikor egy rénszarvas ütötte ki a szélvédőt és landolt a hátsó ülésen. Akkor egy kisfiú sérült meg a balesetben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.