Szíria

Damaszkusz a törököket bírálja a helikopter lelövése miatt

Bülent Arinc miniszterelnök-helyettes szerint többször is figyelmeztették, de mivel nem reagált, a török repülőgépek rakétát lőttek ki rá. A helikopter már szíriai területen zuhant le.

2013.09.17 08:35MTI

Élesen bírálta a török kormányt a szíriai hadsereg keddre virradó éjjel egy szíriai katonai helikopter lelövése miatt. A török légierő hétfőn lőtte le a gépet, mert megsértette a török légteret.

A szíriai hadsereg közleményében Ankara elsietett lépéséről beszélt, és azt állította, hogy annak célja a két ország közötti feszültség fokozása volt. A nyilatkozat szerint a katonai helikopter elhagyni készült a török légteret, és semmifajta harcászati megbízatással nem rendelkezett. A gép lelövése az Erdogan-kormány valódi szándékát jelzi, ami nem más, mint a Szíriával való feszültség fokozása - hangoztatta állásfoglalásában a szíriai hadsereg.

A Mi-17 típusú helikopter állítólag két kilométer mélyen hatolt be Törökországba Hatay tartományban. Bülent Arinc miniszterelnök-helyettes szerint többször is figyelmeztették, de mivel nem reagált, a török repülőgépek rakétát lőttek ki rá. A helikopter már szíriai területen zuhant le - mondta Arinc.

Törökországnak 900 kilométer hosszú közös határa van Szíriával. Kormánya a damaszkuszi rendszer egyik leghevesebb ellenfele és külföldi katonai beavatkozást szorgalmaz a polgárháborúba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.