Rakétával lőtték ki

Lelőttek egy szíriai helikoptert határsértés miatt

A török légierő lelőtt egy szíriai katonai helikoptert, mert megsértette a török légteret. Az utasokat a lázadól megölték, miután kiugrottak az égő gépből.

2013.09.16 19:09MTI
MTI

A helikopter lezuhanásáról más török források már korábban beszámoltak. Mint közölték, a gép a határtól mintegy 400 méterre csapódott földhöz, és a személyzet két tagját a lázadók megölték. Az Anadolu török hírügynökség úgy tudja, hogy a helikopter a levegőben kigyulladt, a pilóták ejtőernyővel kiugrottak, de a lázadók elfogták őket és végeztek velük.

AMi-17 típusú helikopter két kilométer mélyen hatolt be Törökországba Hatay tartományban, délután. Többször is figyelmeztették, de mivel nem reagált, a repülőgépeink rakétával meglőtték. Szíriai területen zuhant le - mondta Arinc az újságíróknak. A miniszterelnök-helyettes a személyzet sorsáról nem rendelkezett információval.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja értesülése szerint az egyik pilótának sikerült kiugrania, és a felkelők foglyul ejtették.

Törökországnak 900 kilométer hosszú közös határa van Szíriával. Kormánya a damaszkuszi rendszer egyik leghevesebb ellenfele, és külföldi katonai beavatkozást szorgalmaz a polgárháborúba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.