Hadgyakorlat

Először lőtt ki levegő-levegő rakétákat Kína saját harci helikoptere

A forgószárnyast orosz minta alapján építették. Hivatalos adatok szerint a törzse 14,5 méter hosszú, a főrotor átmérője 13 méter. A helikopter maximális felszálló tömege 7 tonna, két, egyenként 1360 lóerős hajtóművel látták el.

2013.08.26 13:21MTI
Forrás: youtube.com

Kína első saját fejlesztésű korszerű katonai támadó helikoptere először lőtt ki sikeresen levegő-levegő rakétát - jelentette a kínai média hétfőn.

A WZ-10 típusú harci helikopter mindezt a hadsereg légierejének részvételével tartott hadgyakorlaton tette a dél-kínai Kaungtung tartomány melletti tenger még a múlt héten.

A beszámolók szerint ez volt az eddigi legnagyobb "harci módszereket tanulmányozó" gyakorlat, amióta légierő csapatainak megerősítéséről döntött a hadsereg vezetése.

A WZ-10-est elsősorban harckocsik elleni bevetésre tervezték, s először 2012-ben mutatták be a 9. nemzetközi légi bemutatón és -vásáron a dél-kínai Csuhajban.

Sajtóértesülések szerint a forgószárnyast orosz minta alapján építették. Hivatalos adatok szerint a törzse 14,5 méter hosszú, a főrotor átmérője 13 méter. A helikopter maximális felszálló tömege 7 tonna, két, egyenként 1360 lóerős hajtóművel látták el. A WZ-10 maximális sebessége óránként 300 kilométer, hatótávolsága 800 kilométer.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.