Hárman eltűntek

Lezuhant egy helikopter Skóciánál - nem tudni, miért

A tengerbe zuhant egy helikopter 18 emberrel a fedélzetén péntek este Skócia partjainál, de az utasok többsége túlélte a balesetet.

2013.08.24 07:30MTI

A parti őrség tájékoztatása szerint 15 embert kimentettek a tengerből, de háromnak nyoma veszett. A legfrissebb jelentések szerint megtalálták a három eltűnt holttestét.

A baleset az Edinburghtól északkeletre fekvő Shetland-szigetek közelében történt. A bajba került Super Puma típusú helikopter két pilótája 16 utast szállított az északi tengerben lévő olaj-, illetve gázplatformokról a Sumburgh repülőtérre. A légi kikötőhöz közeledve a gép vészjelzéseket adott le, majd megszűnt vele a kapcsolat.

A baleset oka egyelőre nem ismert.

Helikopterekkel és mentőcsónakokkal keresik az eltűnteket, de a nagyon erős szél és a rossz látási viszonyok nehezítik a kutatást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.