Este 11-től reggel 6-ig tart

Rövidebb lett a kijárási tilalom Egyiptomban

Rövidítette az éjszakai kijárási tilalmat az egyiptomi kormányzat a hétvégétől az állami média beszámolója szerint.

Sokkoló képek Egyiptomból képgaléria

2013.09.01 10:51MTI
Sokkoló képek Egyiptomból, erős idegzetűeknek - katt a képre!

Mostantól az eddigi 21 óra helyett csak 23 órakor kezdődik a tilalom, és reggel 6 óráig tart.

Kivétel ez alól az imádkozás napja, a péntek, amikor 19 és 6 óra között nem szabad a utcán tartózkodni. Az elmúlt hetekben pénteken rendszeresen tüntetéseket tartottak az ország több pontján a július elején elűzött Mohamed Murszi elnök hívei.

A kijárási tilalmat - a Murszi távozása után megnövekedett feszültség miatt - augusztus közepén rendelték el a hatóságok, és eleinte minden nap 19 órakor kezdődött. Az elmúlt hétvégén egyszer már rövidítettek rajta. A tilalom nem vonatkozik az ország teljes területére, csak 14 tartományra a 27-ből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.