Muszlimüldözés

A Muzulmán Testvériség újabb vezetőjét tartóztatták le Egyiptomban

A megbuktatott elnököt, Mohamed Murszit támogató Muzulmán Testvériség iszlamista szervezet újabb vezetőjét tartóztatták le az egyiptomi hatóságok.

2013.08.29 18:57Sy
A Muzulmán Testvériség vezetőinek pere

A belügyminisztérium csütörtöki bejelentése szerint Mohamed el-Beltagi ellen erőszakra való felbujtás vádjával adtak ki korábban letartóztatási parancsot.

Az elmúlt napokban hasonló váddal vették őrizetbe a szervezet számos vezetőjét, köztük a Muzulmán Testvériség elnökét, Mohamed Badiét, továbbá két helyettesét is.

A szervezet az utóbbi hetekben országos tiltakozó megmozdulásokat szervezett Murszi elnök elmozdítása miatt. A tüntetők és a biztonsági erők közötti, augusztus 14-ei véres összecsapásokban - elsősorban Kairóban - több száz ember vesztette életét, többségük a Muzulmán Testvériség aktivistája, illetve támogatója volt.

Kairóban a leghevesebb összetűzések a Rabaa el-Adavíja téren voltak A kivezényelt rendőrök ezeknek az összecsapásoknak a során megölték a most letartóztatott Mohamed el-Beltagi lányát is.

El-Beltagival együtt a hatóságok őrizetbe vették Murszi volt munkaügyi miniszterét, valamint a Muzulmán Testvériség egy másik vezető tagját is. Értesülések szerint a hatóságok most vizsgálják, hogy az érintettek elkövettek-e valamit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.