Egyiptomi fordulat

Újra milliós tüntetésre szólított fel a Muzulmán Testvériség

Kairóban már két tábort is létesítettek a Murszi mellett állók ezrei, akik bejelentették, hogy addig nem távoznak, amíg vissza nem helyezik hivatalába a hatalmától megfosztott elnököt.

Sokkoló képek Egyiptomból képgaléria

2013.08.04 10:03MTI
Sokkoló képek Egyiptomból, erős idegzetűeknek - katt a képre!

Milliós tüntetésre szólította fel híveit vasárnap Egyiptomban a megbuktatott Mohammed Murszit támogató Muzulmán Testvériség elnevezésű iszlamista szervezet.

Az egyiptomi fegyveres erők július 3-án távolították el a hatalomból Murszit, aki maga is a Muzulmán Testvériséghez tartozott. Hívei azóta is rendszeres tüntetéseken követelik a szabadon engedését. Kairóban már két tábort is létesítettek a Murszi mellett állók ezrei, akik bejelentették, hogy addig nem távoznak, amíg vissza nem helyezik hivatalába a hatalmától megfosztott elnököt.

Az egyiptomi átmeneti kormány már a hét közepén döntött arról, hogy rendőri erőszakkal is felszámolhatják a tiltakozók táborait. A kairói belügyminisztérium szombaton megismételte azt a felhívását, amelyben felszólította a tárborokban tartózkodókat, hogy hagyják el tüntetésük helyszínét. A felhívásban kiemelték, hogy nem kell felelősségre vonástól tartania annak, aki nem vett részt erőszakos akciókban, és terrorcselekmények elkövetésére sem szólított fel.

A vasárnapi milliós iszlamista tüntetés tervéről beszámoló dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Murszi hatalomból való eltávolítása óta mintegy kétszázan haltak meg Egyiptomban a különféle utcai összecsapásokban, és ezrek sebesültek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.