Közvetítő?

Angelina Jolie: legyen béke Szíriában!

A világhírű színésznő - aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete - csütörtökön a szomszédos Jordániában lévő legnagyobb szíriai menekülttábort, Zaatarit kereste fel.

2013.06.20 21:59MTI
Fotó: fashionista

Diplomáciai erőfeszítéseket sürgetett a szíriai polgárháború megszüntetése érdekében Angelina Jolie. A világhírű színésznő - aki az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete - csütörtökön a szomszédos Jordániában lévő legnagyobb szíriai menekülttábort, Zaatarit kereste fel. A táborban elhangzott nyilatkozatában a színésznő a szíriai háborút a világ jelenlegi legégetőbb humanitárius válságának nevezte, és a világ legbefolyásosabb vezetőit mielőbbi diplomáciai erőfeszítésekre szólította fel a háború lezárása érdekében.

"Felszólítom a világ vezetőit, tegyék félre nézeteltéréseiket és egyesítsék erőfeszítéseiket az erőszak beszüntetése és a diplomácia sikere érdekében" - hangsúlyozta újságírók előtt Angelina Jolie. A 37 éves amerikai színésznő a közelmúltban kettős emlőeltávolításon esett át, hogy minimálisra csökkentsék a mell- és petefészekrák kialakulásának kockázatát.

A műtét után most tért vissza humanitárius munkájához, s Antonio Guterres, az ENSZ menekültügyi főbiztosa, illetve Espen Barth Eide norvég külügyminiszter társaságában tett látogatást Jordániában. Angelina Jolie nyilatkozatában a többi között arra mutatott rá, hogy Szíria lakosságának mintegy fele - 10 millió ember - sürgősen élelmiszerekre, sátrakra és egyéb segítségre szorul. Jordániában mintegy félmillió szíriai menekült tartózkodik, közülük mintegy 185 ezer Zaatariban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.