Saját nevét viseli az ékszerkollekció

Angelina Jolie ékszerekből épít afganisztáni iskolákat

Afganisztáni iskolák építését fogja támogatni a közreműködésével készült ékszerkollekció bevételeiből Angelina Jolie amerikai színésznő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete.

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete képgaléria

2013.04.03 08:16MTI

A hírességekre specializálódott E! News portál szerint Angelina Jolie nemrég egy Kabul melletti területen hozott létre lányok számára általános iskolát, olyan területen, ahol igen magas a menekültek száma. A novemberben megnyílt intézményben jelenleg 200-300 diák tanul és tábla hirdeti a színésznő közreműködését. Jolie az ország keleti részében is alapított már lányiskolát, amely 2010-ben kezdte meg működését.

Angelina Jolie 2012 szeptemberében Jordániában (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A celebportál értesülései szerint Jolie azt tervezi, hogy további intézmények alapítását fogja támogatni a kedvenc ékszerészével, Robert Procoppal közösen megálmodott Style of Jolie nevű ékszerkollekció bevételeiből. Procop tervezte azt az eljegyzési gyűrűt is, amelyet Brad Pitt húzott a színésznő ujjára 2012 áprilisában.

Az ékszertervező hivatalos honlapja szerint az "együttműködésükből származó első bevétel teljes egészében a háborús konfliktusok gyermekáldozatait támogató Education Partnership for Children of Conflict elnevezésű gyermekalap számlájára került, egy afganisztáni iskola megépítése céljából".

A kibővített ékszerkollekcióban egyebek mellett azon fekete és arany színű nyaklánc változatai sorakoznak, amelyet a 2010-es Salt ügynök című film egyik premierjén viselt a színésznő. Az egyes darabok árát nem hozták nyilvánosságra. A kollekció április 4-én kerül először kiskereskedelemi forgalomba a Kansas Cityben működő Tivol ékszerüzleten keresztül.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.