Afrikában sok az erőszak

Háborús területeken küzd a nők jogaiért Angelina Jolie

Afrika háborús területein erőszakot elszenvedett nők és lányok jogaiért küzd William Hague brit külügyminiszterrel együtt Angelina Jolie. A színésznő az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete.

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete képgaléria

2013.03.26 08:37MTI
Angelina Jolie 2012 szeptemberében Jordániában (Fotó: MTI - A galériához KATT a képre!)

A színésznő a miniszterrel közösen utazik a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti területeire és Ruandába, hogy találkozzon azokkal az áldozatokkal, akiket katonák erőszakoltak meg. "Első kézből akarunk információkat szerezni olyan emberektől, akik a Kongó keleti részén zajló konfliktusok alatt szexuális erőszak áldozataivá váltak" - mondta el Jolie az út előtt hétfőn.

Angelina Jolie az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának jószolgálati nagykövete. "A nemi erőszakot az egész világon gyakran használják fegyverként a konfliktusos területeken. Az elképzelhető legszörnyűbb módon teszi tönkre az ember életét" - fejtette ki Hague, aki április 10-én és 11-én a G8-külügyminiszterek londoni találkozóján, az ENSZ Biztonsági Tanácsának júniusi New York-i ülésén és a szeptemberi ENSZ-közgyűlésen is felveti a témát.

A nemzetközi szervezetek szerint évente emberek tízmilliói esnek áldozatául nemi erőszaknak a háborúk révén, köztük sokan gyerekek.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.