80 ezer szíriai menekült él a török határoknál

Menekülteket látogatott Angelina Jolie

Szíriai menekültekkel találkozott csütörtökön Törökországban Angelina Jolie amerikai színésznő, az ENSZ Menekültügyi Hivatalának jószolgálati nagykövete, hogy ráirányítsa a figyelmet a hazájukban folyó harcok elől elmenekült több százezer ember problémájára.

Angelina Jolie, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) jószolgálati nagykövete képgaléria

2012.09.14 08:29MTI

Törökország számára egyre nagyobb kihívást jelent a határain belül regisztrált - nagyjából 80 ezer - szíriai menekült befogadása és ellátása. Az ország emellett folyamatosan falakba ütközik azon próbálkozásaival, hogy meggyőzze a nemzetközi közösséget a Szírián belüli biztonsági övezetek felállításának szükségességéről.

Fotó: MTI (A galériához KATT a képre)

Angelina Jolie és az ENSZ Menekültügyi Hivatalának (UNHCR) vezetője, Antonio Guterres külön találkozó keretében beszélgetett a menekültekkel két táborban a szíriai határ közelében. A hollywoodi sztár kétnapos törökországi látogatásának napirendi pontjai között szerepelt a török államfővel, Abdullah Güllel való találkozás is.

A színésznő szerint a menekültek rendkívül hálásak Törökországnak a segítségért, és "mélyen elkeseredettek a Szíriában uralkodó helyzet miatt, valamint nagyon aggódnak az otthon maradt családtagjaikért és barátaikért".

Jolie és Guterres a hét elején jordániai menekülttáborokat keresett fel, amelyek szintén a 18 hónapja folyó harcok elől elmenekült szíriaiaknak nyújtanak menedéket. Guterres szerint a menekültek magas száma jelentős nyomást gyakorol Jordánia gazdaságára és erőforrásaira.

Még több hír Angelina Jolie-ról

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.