Szembeszáll ha kell

Dél-kínai-tengeri viták: Amerika az erőszakos megoldás ellen

Amerika szembe fog szállni azzal, ha bármely ország erővel megpróbálja ellenőrzése alá vonni a Dél-kínai-tenger vitatott hovatartozású területeit.

2013.06.05 10:39MTI

Erre figyelmeztetett szerdán egy magas rangú amerikai katonai parancsnok, s hozzátette, hogy a területkövetelőknek megállapodást kellene keresniük az olajban gazdag területekkel kapcsolatos vitában. 

Samuel Locklear tengernagy, az amerikai hadsereg csendes-óceáni parancsnokságának parancsnoka malajziai látogatása alkalmával mondta ezt újságíróknak. 

Név szerint ugyan egy országot sem nevezett meg, de mindenki által ismert tény, hogy Kína egyre harciasabban magának követeli a vitatott hovatartozású térségbeli szigeteket, s aggodalomra ad okot, hogy emiatt konfrontálódhat több országgal, köztük a Fülöp-szigetekkel, Vietnammal, Malajziával és Bruneijel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.