A pilóta katapultált

Tengerbe csapódott egy amerikai vadászgép Japánnál

A tengerbe zuhant az amerikai légierő egy F-15-ös vadászgépe Japán déli részén, Okinava partjainál, a pilóta katapultált és túlélte a balesetet.

2013.05.28 07:46MTI
2013. április 10-i kép az amerikai légierő egyik F-15-ös vadászgépéről az Okinava szigetén fekvő kadenai amerikai légi bázis felett - MTI

A Japánban állomásozó amerikai haderők ismertetése szerint az okinavai Kadena légi támaszpont kötelékébe tartozó gép egy gyakorlatra tartott, amikor 115 kilométerre a szárazföldtől a tengerbe csapódott. 

A pilóta katapultált, és a tengerbe esett, de a baleset után is rádiókapcsolatban tudott maradni az amerikai légierővel. 

A japán és az amerikai légierő mentőalakulatai megtalálták a vízben a pilótát, aki egy felfújható csónakba kapaszkodva hánykolódott a tengeren. 

A Kadena légi bázis az USA egyik legjelentősebb támaszpontja az ázsiai-csendes-óceáni térségben. Okinava szigete ad otthon a Japánban állomásozó mintegy 50 ezer amerikai katona nagyjából 50 százalékának.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.