Egy MiG-23 típusú vadászgéppel landolt

Újabb szíriai pilóta dezertált Törökországba

Török médiumok szombati jelentése szerint újabb szíriai pilóta dezertált külföldre. Az illető egy MiG-23 típusú vadászgéppel landolt a törökországi Adana tartományban, miután a szíriai-török határ közelében teljesített bevetés során kapcsolatba lépett a török hadsereggel.

2013.01.05 18:06MTI

Több mint fél évvel ezelőtt egy másik szíriai pilóta Jordániába szökött MiG-21 típusú gépével, majd a földet érés után politikai menedékjogot kért a jordániai hatóságoktól
   
Damaszkusz térségében a szíriai hadsereg átfogó hadműveletekkel próbálja feltartóztatni a kormányellenes felkelők előrenyomulását. Szíriai emberi jogi megfigyelők beszámolója szerint ennek során a légierő számos támadást intézett a főváros környéki települések ellen. Al-Nasabíja városban a légi csapásoknak számos halottjuk volt, még többen megsebesültek. Heves harcok dúltak szombaton Damaszkusz több elővárosában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.