Szíria

Emelkedett a damaszkuszi robbantás áldozatainak száma

A legfrissebb közlések szerint tizenegy halálos áldozata és negyven sebesültje van annak a robbantásnak, amelyet autóba rejtett pokolgéppel követtek el csütörtök késő este Damaszkuszban egy benzinkútnál.

2013.01.04 07:31MTI

Az áldozatok magas számának a kút zsúfoltsága a fő oka. Aktivisták beszámolója szerint a kútnál mindig nagy a tumultus, mert sokan ott töltik az éjszakát, hogy reggel fűtőolajhoz vagy üzemanyaghoz jussanak. Az olaj az elmúlt 21 hónap belháborúja alatt egyre inkább hiánycikké vált Szíriában.

Az érintett észak-damaszkuszi körzetet több szíriai nemzetiség lakja, legnagyobb számban a szunnita többséghez tartozók. Jelentős az alavita kisebbség aránya is, ehhez tartozik mások mellett Bassár el-Aszad elnök.

A helyi televízióban olyan képeket mutattak be, amelyeken tíz megégett holttest látható, valamint vöröskeresztes dolgozók, akik további áldozatok után kutatnak a helyszínen.

A robbantást egyelőre senki nem vállalta magára. Hivatalos sajtóorgánumok szerint a lázadók terrorakciójáról van szó. Ellenzéki közlés szerint viszont a pokolgépet egy álcázott katonai autó rejtette magában.

A héten ez már a második támadás benzinkút ellen a szíriai fővárosban. Szerdán több tucat halálos áldozatot követelt egy légicsapás Damaszkusz egy külső negyedében.

Egy friss ENSZ-jelentés szerint a szíriai konfliktusnak eddig 60 ezernél több halálos áldozata van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.