Vita a román egészségügyi hatóságok között

Az anyanyelvhasználat joga a téma

Körlevélben kért jelentést a Kisebbségi vagy Regionális Nyelvek Európai Chartájának érvényesítését a megyei közegészségügyi hatóságokon a román egészségügyi minisztérium.

2013.05.31 17:19MTI

A minisztérium arról kért jelentést a megyei hatóságoktól, hogy milyen intézkedéseket hoztak annak érdekében, hogy az alárendeltségükbe tartozó szociális intézményekben - kórházakban, idősek otthonaiban és menhelyeken - az ápolásukra bízott idős személyek anyanyelvi kiszolgálásban részesüljenek. 

A minisztérium az Európa Tanács szakértői bizottságának ajánlásaira hivatkozott körlevelében. A román Agerpress hírügynökség a Maros megyei közegészségügyi hatóság válaszlevelét is idézi, amely szerint a kórházak nem szociális intézmények, ezért - szerintük - nem vonatkoznak rájuk a nyelvi charta előírásai.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció

Koronavírus - Összegyűjtötte a járvánnyal kapcsolatos tévhiteket a WHO

A vírus elleni védekezés leghatékonyabb módja a gyakori kézmosás.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.