A magyar nyelv szépsége

Gyerekek anyanyelvi kalandtúrája Széphalomban

Óvodások, kisiskolások ismerkedhetnek játékos "kalandtúra" keretében a magyar nyelv szépségével szombaton és vasárnap a nyelvújító Kazinczy Ferenc településén, a zempléni Széphalomban, a Magyar Nyelv Múzeumában.

2012.08.10 23:29MTI

A múzeum 7 Próbás Varázskert címmel rendezi meg számos érdekességgel, kihívásokkal tűzdelt kétnapos programját a gyerekeknek. A helyi SzeptEmber Társulattal közreműködve tündérekkel, manókkal, boszorkákkal népesítik be a Kazinczy Emlékkertet. Szathmáry-Király Ágnes, az intézmény kulturális menedzsere az MTI-vel közölte: a Magyar Nyelv Múzeuma fontosnak tartja az anyanyelv ápolását, a nyelvművelést, e cél eléréséhez pedig az óvodások, kisiskolásokra is szükség van. 

A hétvégi rendezvényen nemcsak az anyanyelv szeretetére hívják fel a figyelmet, hanem fontos erkölcsi értékrendet is közvetítenek általa a gyerekeknek játékos, kalandos formában - mondta el a menedzser.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.