Búcsú a fegyverektől?

Repüléstilalmi övezet Szíriában? - Obama nem zárja ki

Az amerikai külügyminisztérium felszólította a szíriai polgárháborúban az Aszad-rezsim oldalán beavatkozó libanoni Hezbollah síita milíciát, hogy haladéktalanul vonja ki fegyvereseit Szíriából.

2013.05.30 05:36MTI
Fotó: MTI

Barack Obama elnök nem zárja ki a lehetőségét annak, hogy repüléstilalmi zónát hozzanak létre Szíria felett - jelentette ki szerdán a Fehér Ház szóvivője. "A Szíriával kapcsolatos politikánk ügyében minden, az elnök által válaszható megoldás nyitott marad. Ezek természetesen magukba foglalják a repüléstilalmi övezet lehetőségét is" - hangoztatta az amerikai elnöki hivatal szóvivője.

Az amerikai külügyminisztérium felszólította a szíriai polgárháborúban az Aszad-rezsim oldalán beavatkozó libanoni Hezbollah síita milíciát, hogy haladéktalanul vonja ki fegyvereseit Szíriából. Jen Psaki, az amerikai diplomáciai tárca szóvivője elfogadhatatlannak és veszélyesnek nevezte a Hezbollah vezetésének azt a döntését, hogy a konfliktust eszkalálva fegyvereseket küldött a szomszédos Szíriába. "Követeljük, hogy a Hezbollah haladéktalanul vonja ki harcosait Szíriából" - jelentette ki Psaki.

A külügyi szóvivő kormánya nevében erőteljesen elítélte Haszan Naszrallah sejknek, a Hezbollah vezetőkének azt a nyilatkozatát, amelyben megerősítette, hogy milíciájának fegyveresei Kusziernél részt vesznek a harcokban. Carney nem tudta megerősíteni, hogy a szerdán Pakisztánban végrehajtott dróncsapásban valóban életét vesztette-e Váli ur-Rehman, a pakisztáni tálib mozgalom, a Tehrik-i-Talibán második számú vezetője. A fehér házi szóvivő ugyanakkor rámutatott, hogy Rehman "szörnyű támadások" - köztük a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) hét ügynöke meggyilkolásának - részese volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.