Sok ember meghalt

Nagy erejű robbanás egy kínai üzemben

Legalább 12 ember meghalt abban a nagy erejű detonációban, amely a kelet-kínai Santung tartomány egy robbanóanyagokat gyártó üzemében történt hétfőn.

2013.05.20 16:28MTI

A Csangcsiu városhoz tartozó településen, a Poly Explosives (Jinan) Co. vállalat gyárában, a robbanás idején 34-en végeztek munkát. 

A sérültek száma 19, közülük kettő állapota súlyos. A mentés, a hiányzó három ember utáni kutatás folyamatban van. A helyszíni beszámolók szerint a detonáció következtében betondarabok és más épülettörmelékek repültek 200 méteres távolságra.
 
A környező épületek falai is összeomlottak, a messzebb lévő házak ablakai betörtek. A vállalat úgynevezett polgári hasznosítású robbanóanyagokat gyárt. A szóban forgó - 66 hektáron elterülő - épület viszonylag új volt, éves kapacitása legkevesebb 30 ezer tonnára rúgott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.