Örök barátság

Szívszorító történet: elválaszthatatlan a három megkínzott vadállat - VIDEÓ!

Még az Oroszlánkirály alkotói is elképednének attól a különös triótól, akik egy amerikai állatmenhelyen élnek együtt. Mindhárom jószág komoly sérüléssel került oda, a medve nyakörvén például bocs kora óta nem lazítottak, így ki kellett műteni a nyakából.

2013.05.18 09:30Konrád - ma.hu

A Három Muskétás - Balu, az amerikai feketemedve, Leo, az oroszlán és Sir Kán, a bengáli tigris - a Georgiai állambeli Noé Bárkája állatotthon lakói, és úgy tűnik, örök barátságot fogadtak. A három jószágot az állatvédők 12 évvel ezelőtt menekítették ki egy drogdíler „menazsériájából”, ahol napi szintű bántalmazásnak voltak kitéve.

„Nagyon rossz állapotban voltak” – meséli az állatotthon dolgozója, Allison Hedgecoth. „Leonak - a tigrisnek - egy hatalmas seb volt az orrán. Baluból pedig műtéti úton kellett kioperálni a nyakörvét, mert a gazdája nem törődött azzal, hogy a növekedésének megfelelően lazítson rajta” – tette hozzá Hedgecoth.

Mikor kiszabadították őket, az állatvédők elkülönítették a három csúcsragadót, de azok nagyon rosszul viselték a helyzetet. Mikor újra összeengedték őket, megnyugodtak, és azóta is – több mint egy évtizede – a legjobb pajtások.

„Azért is furcsa barátság ez, mert a medve és a tigris felnőttként magányos életet él” – mondta Rebecca Snyder, az atlantai állatkert kurátora.

A rendkívül tapasztalt Hedgecoth sem érti, miképpen lehetséges ez a nagy barátság a három vadállat között. „Azt hiszem, a kölyökként közösen átvészelt nehéz időszak kovácsolta őket egybe” – véli a nő. „Csak ez volt nekik. Csak egymásra számíthattak”.

Mostanra a menhely dolgozói se tervezik szétválasztani a barátokat, hiszen ennyi év után az már kegyetlen kínzás lenne. Leo, Balu és Sir Kán így együtt éli majd le hátralévő éveit.

A hírről szóló videó a rák elleni kampány reklámja után kezdődik!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.