A szülei és a bátyja is meghaltak

Szívszorító kép: hazaszállították a tripoli légiszerencsétlenséget túlélt fiút

Hazatért Hollandiába szombaton az a kilencéves fiú, aki csodával határos módon túlélte egy líbiai repülőgép pár napja történt katasztrófáját.

2010.05.15 18:56MTI

Az Afriqiyah Airways Dél-Afrikából érkező Airbus 330-as gépe szerdán a tripoli repülőtéren a földhöz csapódott, s a fedélzetén lévők - összesen 103 ember - Ruben van Assouw kivételével mind meghaltak, köztük a gyerek szülei és 11 éves bátyja is.

A fiút eszméletlen állapotban, ülésébe szíjazottan találták meg a roncsok közelében, s egy tripoli kórházban több órás műtéten esett át, mivel mindkét lába eltört. Nyaka és a feje azonban nem sérült meg, és belső szerveit sem érte károsodás.

Egy orvosi eszközökkel felszerelt líbiai gép vitte haza, s lakóhelye, Tilburg kórházában további kezelés vár rá.

Szállításra készítik elő líbiai Tripoliban lévő Kadra kórházban a 9 éves holland Ruben van ASSOUW-ot, aki a repülőgépkatasztrófát egyedül élte túl. (fotó: MTI)


A katasztrófa oka még ismeretlen. A repülőgép mindkét fekete dobozát megtalálták és vizsgálatra Párizsba küldték. A még Líbiában lévő áldozatok - többségükben holland turisták - azonosítása szombaton megkezdődött.

A tragédia helyszínének átvizsgálásába holland és francia szakértők is bekapcsolódtak, s Líbia az Egyesült Államoktól és Dél-Afrikától is kap segítséget a baleset körülményeinek felderítéséhez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.