Évente több ezer ember

Újabb bányarobbanás Kínában, legkevesebb 28 halálos áldozat

Az áldozatok pontos számát senki nem tudja, mert sok szerencsétlenséget egyszerűen eltussolnak, vagy nem szerepeltetnek a statisztikákban.

2013.05.12 08:28MTI

Huszonnyolc bányász halt meg abban a robbanásban, amely helyi idő szerint szombaton történt a délnyugat-kínai Szecsuan tartomány egyik szénbányájában.

A Hszinhua kínai hírügynökség összesítése szerint a gázrobbanás után 81 bányászt mentettek ki a föld alól. A kimentettek közül 16 sérültet kórházba szállítottak.

Huszonnégy órán belül ez volt a második bányarobbanás abban a térségben, ahol pénteken 12 bányász halt meg egy másik szénbányában történt robbanásban.

A dpa német hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Kínában évente több ezer bányász hal meg bányaomlásokban és -robbanásokban.

Az áldozatok pontos számát senki nem tudja, mert sok szerencsétlenséget eltussolnak, vagy nem szerepeltetnek a statisztikákban. Sok bányaszerencsétlenséget a rossz felszereltség és a biztonsági intézkedések elégtelen színvonala okoz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.