OKD

Meghalt két bányamentő Csehországban

A mentők azt vizsgálták, milyen a levegő a tárnában, amelyet az OKD vezetése a közeljövőben szeretne újra megnyitni.

2013.04.22 12:42MTI

Meghalt két bányamentő hétfőre virradóra egy észak-morvaországi bányában, amikor levegőmintákat vettek egy jelenleg lezárt tárnában - közölte az Ostravsko-karvinské doly (OKD) bányatársaság hétfőn.

A két 44 éves mentő halálát nagy valószínűséggel mérgezés okozta, mert sem robbanás, sem bányaomlás nem történt - mondta Vladislav Sobol, a bányatársaság szóvivője újságíróknak. A földfelszín alatt 1100 méterrel történt szerencsétlenség okát szakértők vizsgálják.

Az idei évben ez az első bányaszerencsétlenség az észak-morvaországi bányavidéken, ahol Csehország legnagyobb feketeszénkészletei találhatóak. A mentők azt vizsgálták, milyen a levegő a tárnában, amelyet az OKD vezetése a közeljövőben szeretne újra megnyitni. A megnyitás előtt a tárnát át kell vizsgálni és biztonsági intézkedéseket kell foganatosítani.

Az OKD a legnagyobb cseh bányatársaság, bányáiban tavaly öt halálos baleset történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.