Több mint 60 halott

Szudáni bányaomlás: a mentőalakulatok dolgozóit is elnyelte a föld

A bánya embereinek számítása szerint több mint százra tehető a vájatokban tartózkodók száma.

2013.05.03 13:11MTI

A mentőalakulatok kilenc emberét is elnyelte a föld annál a nyugat-szudáni illegális aranybányánál, ahol a héten sokan meghaltak - közölte egy szemtanú, aki szerint a halottak száma már százra emelkedett.

A korábbi jelentések még arról szóltak, hogy több mint hatvanan haltak meg. A hétfőn történt bányaomlás helyszíne, Dzsebel-Amirban, az észak-dárfúri tartományi székhelytől, el-Fásertől több mint 200 kilométerre északnyugatra található.

Egy neve elhallgatását kérő bányász azt mondta, hogy kilenc bányamentő tűnt el csütörtökön, amikor eltemette őket a föld. "A térséget belengi a halál bűze" - tette hozzá. Elmondta, hogy a bánya embereinek számítása szerint több mint százra tehető a vájatokban tartózkodók száma. Mint mondta, csütörtökön nyolc holttestre bukkantak, a többieket még keresik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.