Nagyon valószínű

Barroso: Olaszország kikerülhet a túlzott-deficit eljárás alól

Nagyon valószínű, hogy Olaszország kikerülhet a túlzott-deficit eljárás alól - vélekedett csütörtökön Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

2013.05.02 09:52MTI

Az uniós javaslattevő-végrehajtó intézmény vezetője Enrico Letta olasz miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, miután munkareggeli keretében folytatott megbeszélést Itália minap hivatalba lépett új kormányfőjével.
   
Letta a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy kormánya tiszteletben fogja tartani az előző, Mario Monti vezette kabinet által Brüsszelnek tett gazdasági-pénzügyi kötelezettségvállalásokat.
   
Barroso azt is hangoztatta, hogy a brüsszeli bizottság továbbra is szoros figyelemmel kíséri az olasz költségvetés alakulását. Itáliának - mondta - csökkentenie kell eladósodottságát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.