A Kuril-szigeteknél

Erős földrengés Japántól északkeletre

Nagy erejű, hetes fokozatú földrengés volt pénteken Japántól északkeletre, az Oroszországhoz tartozó Kuril-szigeteknél a Csendes-óceánban - közölte az amerikai földtani intézet. Károkról nem érkezett jelentés.

2013.04.19 07:33MTI

A földmozgás középpontja viszonylag sekély, 10 kilométeres mélységben volt, nem egészen 60 kilométerre északkeletre a Kuril-szigeteken fekvő Kurilszk városától, Nemuro japán várostól 530 kilométerre. Szökőárriadót nem rendeltek el.

A térség gyéren lakott, több vulkáni sziget található ott, amelyek közül egyeseket Oroszország és Japán is magáénak követel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.