Egy munkatársukat már a helyszínre küldték

Iráni földrengés - segélyakciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet

A természeti katasztrófát követő órákban felvették a kapcsolatot helyi partnerszervezettel, az Operation Mercy - Irannal, amely már a katasztrófa sújtotta térségbe irányította munkatársait, és részt vesz a károk helyszíni felmérésében.

2013.04.16 19:14MTI

Segélyakciót indít az Ökumenikus Segélyszervezet (ÖS) a kedden történt nagy erejű, 7,8-as erősségű iráni földrengés károsultjainak megsegítésére.

A magyar segélyakció előkészítésére a segélyszervezet Iránba küldte egy munkatársukat - közölte a karitatív szervezet az MTI-vel.

A közlemény szerint a természeti katasztrófát követő órákban felvették a kapcsolatot helyi partnerszervezettel, az Operation Mercy - Irannal, amely már a katasztrófa sújtotta térségbe irányította munkatársait, és részt vesz a károk helyszíni felmérésében. Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársa úton van a térségbe, hogy a partnerszervezettel együttműködve kapcsolódjon be a segítségnyújtásba.

Az utóbbi 40 év legerősebb földrengése több ezer kilométeres körzetben volt érezhető Irán és Pakisztán határvidékén, így a térséget jellemző alacsony népsűrűség ellenére is a halálos áldozatok magas számától lehet tartani - hangsúlyozza az ÖS-közlemény.

Az iráni köztévé azt jelentette, hogy legalább negyvenen vesztették életüket a természeti csapásban, de az iráni hatóságok szerint akár több száz is lehet a halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.