Felhőkarcolókat is kiürítettek

Iráni földrengés - csaknem ugyanannyi halott Pakisztánban is

A térségbeli országokban is éreztette hatását az iráni földrengés.

2013.04.16 19:06MTI

Pakisztánban is halálos áldozatokat és nagy károkat okozott a keddi iráni földrengés, amely az Öböl-országoktól Újdelhiig érezhető volt.

Pakisztánból szinte ugyanennyi, 34 ember halálát jelentették, mint Iránból, de a mérleg nem végleges. Összedőlt ezer - jórészt vályogból épült - ház. A rengést a fővárosban, Iszlámábádban, Karacsiban, de még Újdelhiben is érezni lehetett.

Az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben több felhőkarcolót és irodát is kiürítettek. Dubaj üzleti negyedében több felhőkarcolóban pánikba estek és az utcára menekültek az emberek - mesélték szemtanúk. Az AFP helyszínen tartózkodó újságírója arról számolt be, hogy több ezren gyűltek össze a Jumeirah Lake Towers nevű komplexum felhőkarcolói előtt a tengerpart közelében.

Helyi lakosok elmondása szerint határozottan érzékelték a földmozgást Kuvait tengerparti térségeiben, Szaúd-Arábia keleti részén és Ománban is. Bahrein fővárosában, Manámában több épületet is kiürítettek az üzleti negyedben a rengés miatt.

A földrengés Irán Pakisztánnal határos térségét rázta meg a déli órákban. A teheráni állami televízió nem végleges adatai szerint Iránban legalább negyvenre tehető a halálos áldozatok száma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.