Az atomerőmű sértetlen maradt

Iráni földrengés: közel negyven halott, vége a mentésnek

Befejeződtek a mentési munkálatok szerdán abban a dél-iráni övezetben, ahol egy 6,1-es erősségű földrengés előző nap legalább 37 ember halálát és 850 sérülését okozta.

2013.04.10 12:58MTI

A hatóságok megerősítették, hogy a földmozgás helyszínétől 89 kilométerrel délkeletre lévő busehri atomerőmű sértetlen maradt. Húsz túlélőt sikerült kimenteni a romok alól, és közel 800 ház rongálódott meg a rengésben, amelynek epicentruma Kaki településen volt - közölte a FARS hírügynökség. 

A nagy erejű földmozgást, amely a 12 ezres Kakitól 35 kilométerrel északra fekvő Hormudzst is érintette, több öböl menti államban is érezni lehetett. A biztonsági erők és a mentőalakulatok gyorsan a helyszínre vonultak, több mint kétezer sátrat állítottak fel a hajlék nélkül maradtak számára. Takarókat és élelmet is osztottak a rászorulóknak. 

Az áramellátás és a telefon-összeköttetés megszakadt a nagy rengést követően, amelyet mintegy tucatnyi kisebb is követett kedd délután. "A mentési munkálatok befejeződtek, mert már senki nincs a romok alatt" - jelentette be Mahmúd Mozaffar, az Iráni Vörös Félhold vezetője.

Fotó: MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.