6,1-es erősségű volt

Erős földrengés Tajvanban, sokan megsérültek

Erős földrengés rázta meg a tajvani főváros, Tajpej épületeit szerdán, a szigetország egész területén érezhető rengés következtében legkevesebb húsz ember megsérült.

2013.03.27 08:25MTI

A helyi idő szerint délelőtt 10 óra után néhány perccel bekövetkezett földmozgás az amerikai geofizikai központ (USGS) szerint 6-os, a tajvani meteorológiai ügynökség szerint 6,1-es erősségű volt. A mérések alapján epicentruma Nantou városától 48 kilométerre keletre, fészke pedig 20,7 kilométeres mélységben lehetett.
   
A tűzoltóság közlése szerint a rengés következtében legkevesebb húszan megsérültek. A természeti csapás egy helyen tüzet is okozott.
   
Rövid időre szüneteltették a tajpeji metró közlekedését, és leállították az ország nagy sebességű vasúthálózatának összes szerelvényét is a hálózat rutinszerű ellenőrzéséig.
   
Tajvan két tektonikus lemez találkozásánál fekszik, ezért a szigeten gyakoriak a kisebb földrengések. Nantou megyében volt az epicentruma az 1999. szeptemberi, 7,6-es fokozatú nagy erejű földrengésnek, amelyben 2400 ember vesztette életét, s amely a sziget közelmúltbeli történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája volt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.