Megbékélési tárgyalások

Kerry palesztin és izraeli vezetőkkel találkozott

John Kerry amerikai külügyminiszter szombaton találkozott Jeruzsálemben Benjámin Netanjahu izareli külügyminiszterrel, előtte pedig Mahmúd Abbász palesztin elnökkel tárgyalt az izraeli-palesztin megbékélési tárgyalások felújításának lehetőségéről.

2013.03.24 07:43MTI

Obama izraeli és ciszjordániai látogatásán azzal a felhívással fordult vendéglátóihoz, hogy tegyenek új diplomáciai erőfeszítéseket a békéért, de saját javaslattal nem állt elő.
   
Kerry Ammánban két órán keresztül tárgyalt Abbásszal. A beszélgetésről részletek nem váltak ismertté, csak annyit közölt egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselő, hogy a megbeszélés Obama tárgyalásainak folytatása volt. Egy palesztin forrás annyit közölt, hogy a felek megpróbálták felmérni: van-e közös nevező az izrael és a palesztin fél között a béketárgyalások újrakezdéséhez.
   
Kerry és Netanjahu jeruzsálemi találkozója után az amerikai külügyminiszter közleményt adott ki megbeszélésükről, és eszerint Izrael és Törökország minapi kibéküléséről volt szó közöttük.
   
"Izrael és Törökország kibékülése nagyon fontos fejlemény, és elősegíti majd a béke és a stabilitás megteremtését a térségben, valamint azt, Izrael meg tudjon birkózni azokkal a feladatokkal, amelyekkel szembe kell néznie" - írta Kerry.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.