Az utolsó pillanatban

Elhalasztották egy értelmi fogyatékos kivégzését az Egyesült Államokban

Az utolsó pillanatban elhalasztották egy értelmi fogyatékos fekete férfi kivégzését kedd éjjel az Egyesült Államokban.

2013.02.20 08:08MTI

Az 52 éves Warren Lee Hill halálos ítéletét helyi idő szerint kedd este hét órakor hajtották volna végre a Georgia állambeli Jacksonban, de a bíróság kevesebb mint egy órával hét előtt úgy döntött, nem lehet beadni a méreginjekciót.
   
Warren Hillt 18 éves barátnője brutális megöléséért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték. A börtönben agyonverte egyik rabtársát, ezért 1990 augusztusában halálra ítélték.
   
Védői szerint nem lehet rajta végrehajtani a halálos ítéletet, mert egy 2002-es legfelsőbb bírósági ítélet kimondta, hogy tilos kivégezni a szellemileg visszamaradott elítélteket. Az ügyvédek szerint Warren Hill intelligencia-hányadosa 70 körül van, és szellemi képességei olyanok, mint egy 12 éves gyereké.
   
Georgia állam törvényei szerint "minden kétséget kizáróan" meg kell állapítani az értelmi fogyatékosságot ahhoz, hogy egy elítélten ne hajtsák végre a halálos ítéletet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.