Újabb kettős kivégzés

Japánban felakasztottak két gyilkost

Felakasztottak két, gyilkosság elkövetése miatt halálra ítélt embert csütörtökön Japánban, mindössze két hónappal az előző kettős kivégzés után.

2012.09.27 11:56MTI

Ezzel tavaly szeptember óta összesen hét halálos ítéletet hajtottak végre Japánban. Korábban húsz hónapig szüneteltek a kivégzések a szigetországban, mivel az akkori igazságügy-miniszterek személyes meggyőződésük miatt nem hagytak jóvá egy akasztást sem. A 65 éves Eto Sacsikót, egy magát spirituális gyógyítónak nevező férfit azért ítélték el, mert meggyilkolta hat követőjét. A másik felakasztott, a 39 éves Macuda Jukinori két embert ölt meg. 

Taki Makoto igazságügy-miniszter azért hagyta jóvá a két kivégzést, mert az elítéltek "rendkívül gonosz és kegyetlen, mély társadalmi hatást keltő" bűnöket követtek el. Japán az Egyesült Államok mellett, a másik olyan fejlett demokrácia, amelyben továbbra is van halálbüntetés. A szigetországban a kivégzéseket akasztással hajtják végre. Bár az emberjogi szervezetek és az európai államok többször sürgették Japánt a halálbüntetés eltörlésére, a közvélemény-kutatások szerint az ország lakosságának többsége támogatja ezt a büntetéstípust.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.