Nincs több kínzás, kivégzés

A szíriai felkelőhadsereg megtiltotta a túlkapásokat

Az ENSZ bírálatai nyomán az Aszad-rezsim ellen harcoló Szabad Szíriai Hadsereg (SZSZH) betiltotta tagjainak a kínzásokat, a hadifoglyok kivégzését és a politizálást.

2012.08.21 10:40MTI

A felkelőhadsereg úgynevezett új belső szabályzatban tette közzé kedden rendelkezéseit, amelyet Kászim Szaadeddín ezredes, a felkelők egyik parancsnoka olvasott fel az interneten közzétett videofelvételen. A szervezet megtiltja tagjainak a politikai vagy vallási szervezetekhez tartozást, és arra kötelezi őket, hogy tartózkodjanak a politikai szerepvállalástól az Aszad-rezsim bukása utáni időszakban is. 

Kászim Szaadeddín szerint az SZSZH katonáinak tisztelniük kell a nemzetközi jogi elveket, amelyek tiltják a polgári lakosság bántalmazását, a hadifoglyok kínzását vagy megölését. Az ENSZ nyomozói egy múlt heti jelentésükben közölték, hogy a felkelők is háborús bűntetteket követtek el, bár kisebb mértékben, mint a Bassár el-Aszad államfőt támogató hadsereg, illetve a biztonsági erők fegyveresei.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.