Szíria

Aszad megjelent a nyilvánosság előtt

Hosszú idő után megjelent vasárnap a nyilvánosság előtt Bassár el-Aszad szíriai elnök, aki egy damaszkuszi mecsetben több más vezetővel együtt részt vett a böjti hónap végén szokásos ünnepi imán.

2012.08.19 17:48MTI

Az állami televízió csak az után mutatott képeket az eseményről, hogy az államfő már távozott az al-Hamad mecsetből. A képeken látható volt, amint Vael al-Halaki új miniszterelnök, valamint a parlament elnöke, a kormánypárt helyettes főtitkára és több tucatnyi más vezető a hitszónokot hallgatja. Az imám beszédében kijelentette, hogy Szíria "le fogja győzni az amerikai-nyugati összeesküvést, amelyet a vahabiták és a vallási szélsőségesek támogatnak".

Aszadnak ez volt az első nyilvános szereplése azóta, hogy július 19-én egy merénylet végzett négy magas rangú belbiztonsági munkatársával.

A ramadán vége egybeesik az ENSZ sikertelen katonai megfigyelő missziójának befejeztével, a küldetés vasárnap éjfélkor ér véget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.