Gyilkosokat végeztek ki

Dél-Dakotában és Texasban is tartottak kivégzést

Az amerikai Dél-Dakota, illetve Texas szövetségi államban egyaránt kivégeztek egy-egy elítéltet helyi idő szerint szerdán.

2012.11.01 07:40MTI

Dél-Dakotában egy 60 éves, Donald Moeller nevű rabon hajtották végre az ítéletet egy kilencéves kislány meggyilkolásáért, Texasban egy 41 éves férfit végeztek ki méreginjekcióval, mert 2003-ban megölte barátnőjét. Letartóztatásakor Donnie Lee Roberts - aki feltételesen volt szabadlábon, amikor végzett a nővel - egy 12 évvel korábbi gyilkosságot is bevallott. Ezzel a két esettel 35-re nőtt az idén kivégzett elítéltek száma az Egyesült Államokban. 

Dél-Dakotában 1947 és 2007 között moratórium volt érvényben a halálbüntetések végrehajtására, azóta Moeller kivégzése volt a harmadik. Legutóbb október 15-én végeztek ki egy rabot. Csakúgy mint Eric Robert, Donald Moeller sem kért kegyelmet és egyikük sem élt a fellebbezés lehetőségével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.