Többen kivégzés áldozatai lettek

Támadás Damaszkusz egyik elővárosában

Ellenzéki forrás: Damaszkusz elővárosában 43 civilt öltek meg a biztonsági erők.

2012.08.02 09:45MTI

Egy szíriai ellenzéki szervezetre hivatkozva az AFP csütörtökön arról számolt be, hogy a biztonsági erők szerdán 43 embert öltek meg egy támadásban Damaszkusz egyik elővárosában.

A hírügynökség a londoni központú, magát az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjának (OSDH) nevező szervezet közlését idézte: a biztonsági erők katonái behatoltak a fővárostól délnyugatra fekvő Dzsdeidet-Artúzba, ott fiatalok százait tartóztatták le, majd egy iskolaépületben megkínozták őket. Az akció után, csütörtök reggel 43 holttestet találtak a helyszínen, a jelek szerint többen kivégzés áldozatai lettek - közölte az OSDH.

Csütörtök reggel a szíriai felkelők egy általuk zsákmányolt harckocsival lőtték az Aleppótól 30 kilométerre északnyugatra lévő Menagh katonai repülőterét. Az ellenzéki OSDH szerint erről a helyről szállnak fel a lázadók elleni csapásokat végrehajtó repülőgépek és helikopterek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.