Szíria: a lakosság menekül

A hadsereg tüzérsége lövi Damaszkusz külterületét

A szíriai hadsereg ágyúkkal és rakétákkal támadta szerda reggel Damaszkusz északi peremkerületét, al-Telt, hogy elfoglalja a felkelők által ellenőrzött települést; helybeliek és ellenzékiek szerint a lakosok között pánik tört ki, több százan menekülnek.

2012.07.25 09:16MTI

A százezer lakosú al-Telt egy gépesített zászlóalj vette tűz alá - helyi idő szerint - hajnali negyed négykor. Az egységnek a közelben van a főhadiszállása. Percenként csapódott be egy-egy lövedék a lakóépületekbe - mondták el nyilatkozók.

Ellenzéki források szerint a felkelők felszámolták azt az útakadályt, amelyet a hadsereg állított fel az al-Telből Damaszkusz központja felé vezető úton. Az emberek többsége azonban északra, a közeli hegyekbe menekül.

A térségben helikopterek köröznek. Egy helybeli elmondta, hogy az emberek robbanásokra ébredtek és menekülni kezdtek. Nincs áram és a telefonvonalak sem működnek.

Al-Telt korábban biztonságos helynek tartották, az elmúlt hónapokban több ezer család menekült ide Homszból és Damaszkusz más külvárosaiból. A település nyolc kilométerre fekszik a főváros központjától, főleg konzervatív szunnita muzulmánok lakják. A múlt héten került a felkelők kezére Damaszkusz számos kerületével együtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.