Szervál-hadművelet

Mali a francia hadműveletek folytatását szeretné

Mali azt szeretné, ha folytatódna a franciák Szervál kódnevű hadművelete, amelynek légi akciói különösen fontosak.

2013.02.03 12:28MTI

Tieman Coulibaly külügyminiszter Le Journal du Dimanche című francia lapnak nyilatkozott. Szerinte a terroristák előretörésének megállításával, a Mali északi részén fekvő nagyvárosok felszabadításával, a Szervál hadművelet révén lehetővé válik a mali hadsereg és az afrikai nemzetközi erők (MISMA) vezénylése a térségbe. 

Kijelentette: a szélsőségesek fegyvertárainak lerombolása érdekében szeretnék a hadművelet folytatását. Ebben a küzdelemben különösen fontos a légi támogatás - tette hozzá. Francois Hollande francia államfő szombaton Maliban tett látogatása során azt mondta, hogy addig maradnak Maliban a francia egységek, amíg szükséges. 

A francia vezérkar vasárnap Párizsban arról számolt be, hogy Mali északkeleti részében, Kidal várostól északra jelentős légicsapásokat hajtottak végre. Tieman Coulibaly egyebek között arról is beszélt, hogy támogatja egy nemzeti párbeszéd gondolatát, de csak a fegyveres csoportok lefegyverzését követően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.