Feltételezett al-Kaida hívekre "vadásznak"

Nyolc ember vesztette életét Jemenben két dróntámadásban

Nyolc ember vesztette életét Jemenben két külön helyszínen végrehajtott dróntámadásban, az áldozatok közül legalább négyen feltételezhetően az al-Kaida terrorszervezethez kötődő személyek.

2013.01.20 09:49MTI

Helyi törzsi területekről származó értesülések szerint egy amerikai drón telibe talált egy terepjárót, amelynek mind a négy utasa meghalt. Csak egyiküket sikerült azonosítani, akiről kiderült, hogy az al-Kaida tagja. Egy másik dróntámadás is egy terepjáró ellen irányult, ugyancsak négy személy halálát okozva, köztük is voltak, akik a terrorszervezetben tevékenykedtek.
   
Az AFP emlékeztet, hogy a térségben egyedül az Egyesült Államok rendelkezik pilóta nélküli drón repülőgépekkel, amelyek a többi között Jemenben feltételezett al-Kaida hívekre "vadásznak".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.