Jemenben

Amerikai légicsapás végzett három radikális iszlamistával

Amerikai pilóta nélküli repülőgépről végrehajtott légicsapás végzett három radikális iszlamistával szombat este Jemenben.

2012.12.30 08:40MTI

A három férfi egy Toyota Land Cruiser terepjáróval haladt el-Bejda tartományban, Radáa város környékén, amikor a drónról indított rakéták becsapódtak. Ugyanebben - a fővárostól, Szanaától 250 kilométernyire délre fekvő - körzetben ölt meg egy másik hasonló amerikai légicsapás két radikális iszlamistát. 

Szanaától keletre, Hadramaut tartományban összesen hét embert ölt meg két másik, pilóta nélküli repülőgépről végrehajtott támadás. Egy héten belül négy feltételezett dróntámadást hajtottak végre az amerikai erők Jemenben, ami szokatlanul sok. Az idén havonta átlagosan három-négy alkalommal csaptak le pilóta nélküli repülőgépről az arab országban. A dróntámadások célpontjai leggyakrabban a magát az Arab-félszigeti al-Kaidának nevező terroristacsoport fegyveresei. 

A szervezet a héten megjelent internetes videoüzenetében 3 kiló aranyat ajánlott annak, aki megöli az Egyesült Államok jemeni nagykövetét és átszámítva 23 ezer dollár (5 millió forint) vérdíjat tűzött ki "bármely amerikai katona" fejére. Szombat reggel a Hadramaut tartománybeli Mukalla városban motorbiciklis merénylők lelőtték a jemeni titkosszolgálat ezredesét. Megfigyelők szerint ez a merénylet is a radikális iszlamisták számlájára írható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.